Inhoudsopgave

Hoe gebruik je een stop loss?

Wat is een stop loss (SL) en hoe kan je hem gebruiken? Een stop loss is een zeer belangrijke order voor traders. In deze blog lees je de basisinformatie over deze order.

 

Wat is een stop loss?

Met een stop loss order kan je het risico van een trade beperken. Je geeft aan je long/short order een uit stop prijs mee. Mocht je trade mislukken, dan zal je automatisch met een beperkt verlies uit de trade komen.

 

Voorbeeld: Stel je besluit om een long te nemen op Bitcoin. Bitcoin is momenteel 62.000 waard en je plaats een long order op 60.000. Uit je analyse blijkt dat hier een supportzone ligt. Mocht je deze support niet houden, dan wil je uit deze trade komen. Je geeft een stop loss mee op 59100. Gaat je trade nu niet volgens plan dan is dit vervelend, maar geen ramp. (Dit zijn fictieve cijfers)

 

Waarom een stop loss gebruiken?

Een stop loss is een essentieel onderdeel van je risicomanagement. Het beschermt namelijk je account, omdat je van tevoren weet hoeveel je kan verliezen. Zelfs de beste traders hebben het namelijk regelmatig fout en zeker als je een hefboom gebruikt (dat is vrij gebruikelijk) moet je jezelf beschermen tegen aanzienlijke verliezen. Deze riskeer je namelijk zonder stop loss.

 

Waar plaats je een stop loss?

Een stop loss plaats je op de plek waar je niet meer in de trade wil zitten. (Als de trade mislukt) Wanneer de trade goed uitpakt werkt het precies hetzelfde, alleen dan komt je stop loss break even of in winst te staan. Vaak doe je dit nadat je eerste tp (winstneming) geraakt is.

 

Crypto traden

We zien dat traden steeds populairder aan het worden is. Zelf ben ik enige tijd geleden begonnen met het traden van Bitcoin. Eerst ben ik zelf behoorlijk aan het aan rommelen geweest. Ik heb veel geleert van het vallen en opstaan, maar uiteindelijk toch besloten om een cursus te gaan volgen. Ik heb de cursus van Doopiecash gevolgd. De mannen van Doopiecash hebben jaren ervaring (met bewijs) en bieden als een van de weinige in Nederland een cursus aan waar je wat aan hebt (tegen een net bedrag). Ik heb mezelf flinke stappen zien zetten door lessen uit de cursus te combineren met mijn eigen ervaring. Klik hier voor meer informatie.

(Ik ben affiliate partner van Doopiecash. Dat betekent dat ik een commissie ontvang als jij de cursus koopt via mijn link. Het kost je niks extra en je merkt er niks van, maar je support wel mijn content. Dus thx mocht je op deze manier een bijdrage leveren!)