Over

Investeringspraat is begonnen als een YouTube kanaal om jou te helpen met beleggen, maar inmiddels is het veel meer. Elke week verschijnen er verschillende video’s op het YouTube kanaal over investeren en alles wat daar bij komt kijken, daarnaast maak ik dingen voor Instagram, TikTok en mijn website.

Oprichter Investeringspraat

Mijn naam is Mike en ik ben de oprichter en content creator achter Investeringspraat. Ik ben een (jonge) belegger die graag andere mensen helpt in deze interessante wereld. De passie voor de investeringswereld is bij mij begonnen op me 18e en ik ben er de afgelopen jaren steeds meer tijd in gaan steken. Ook ben ik me steeds meer bezig aan het houden met ons monetaire systeem, omdat ik zie dat er gewoon dingen niet goed gaan. Ik ben ook van mening dat het belangrijk is om de hele economie zo goed mogelijk te snappen en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws als belegger.

Momenteel ben ik bezig met WFT-basis (Wet financieel toezicht) en daarna wil ik veder gaan met WFT-vermogen. Ik wil namelijk mensen ook op een professionele manier mogen helpen.

Mijn Visie & Missie

Mijn visie is: Beleggen is voor iedereen! Het maakt niet uit of je veel of weinig vermogen hebt, beleggen is namelijk voor iedereen en niet alleen voor de rijke. Ook zie ik het liefst dat iedereen op ze minst (Zo jong mogelijk) in aanraking komt met beleggen, omdat het bijna zonde is als dat niet gebeurt. Ik heb er dan ook mijn missie van gemaakt om mensen hierin te helpen. Ik hoop dan ook dat je wat hebt aan mijn video’s op mijn YouTube kanaal.

Waar investeer ik mijn geld allemaal in?

Mijn eigen portfolio is best wel gespreid. Ik beleg mijn geld dan ook in allerlei verschillende assets. Spreiden is ook iets wat ik iedereen kan aanraden.

Crypto:

Mijn favoriete beleggingsasset is de Cryptocurrency markt. Het is mijn favoriete markt, omdat het me veel meer heeft opgeleverd dan alleen een leuk rendement. Sinds ik hiermee ben gestart ben ik ons monetaire systeem veel beter gaan begrijpen. Ik investeer sinds januari dit jaar (2021) in crypto en dan voornamelijk in Bitcoin. Naast Bitcoin hou ik er nog een aantal kleine alt-coin posities op na.

Aandelen & ETF’s

Mijn eerste beleggingen waren in aandelen en om precies te zijn het aandeel Tesla. (Helaas veel te vroeg verkocht.) Inmiddels heb ik een uitgebreide aandelen portfolio en heb ik ook verschillende ETF’s voor extra spreiding. In de tijd dat ik begon had ik vrij weinig kennis. Ik ben destijds eigenlijk gewoon begonnen met een verantwoordelijk budget en ik ben het gewoon gaan doen! Ik heb er zeker geen spijt van, maar ik zou het mensen niet aanraden om zonder kennis deze wereld binnen te stappen.

Edelmetalen

Veel jonge mensen komen niet zo snel met edelmetaal (goud & zilver) in aanraking, omdat het in eerste instantie misschien een beetje stoffig klinkt. Als je jezelf gaat verdiepen in de monetaire geschiedenis, dan kom je snel tot de conclusie dat edelmetaal eigenlijk in elk portfolio thuishoort. Zelf heb ik (fysieke) edelmetalen in mijn portfolio voor een stukje extra zekerheid en spreiding.

Passiefinkomen

Naast dat ik beleg in dingen die rendement opleveren doordat het in waarde stijgt, investeer ik ook in dingen die passief geld opleveren. Hier valt o.a. het dividend wat sommige aandelen opleveren onder, maar ook DeFi (Rente over Cryptocurrencies.) In de toekomst wil ik dit veder uit gaan breiden met verschillende dingen, zoals crowdfunding.