Inhoudsopgave

Mijn ervaring met GoldRepublic

Wil je in fysiek edelmetaal investeren? Dan heb je meerdere opties, edelmetalen kopen bij een handelaar of bij een partij die alles uit handen voor je neemt (het aankoopt tegen lagen kosten en zorgt dat het veilig opgeslagen wordt). Weet je nog niet op welke manier je in edelmetaal wil investeren? Lees dan eerst deze blog over alle mogelijkheden betreft investeren in edelmetaal. In deze blog kan je lezen hoe beleggen in edelmetaal (goud, zilver en platina) in ze werk gaat bij GoldRepublic en wat mijn persoonlijke ervaring is.

Wie/wat is GoldRepublic?

GoldRepublic is een Nederlandse aanbieder van edelmetalen (goud,zilver en platina) en inmiddels bedienen zij duizenden beleggers over de hele wereld. GoldRepublic is opgericht door Marleen Evertsz en Kasper Luursema in 2008. GoldRepublic heeft als enige aanbieder van edelmetaal een AFM-vergunning.

Lees hier het hele achtergrondverhaal.

Hoe werkt investeren in edelmetalen bij GoldRepublic?

GoldRepublic is een aanbieder van fysieke edelmetalen en onderscheid zich als betrouwbare aanbieder die investeren in edelmetaal mogelijk wil maken voor grote en kleine beleggers. Het platform van GoldRepublic is simpel en overzichtelijk, waardoor een aankoop met een paar simpele klikken voltooid is.

Goud kopen bij GoldRepublic

Hoe gaat een aankoop van edelmetaal bij GoldRepublic in ze werk?

Stap 1: Zorg dat er genoeg saldo op je account staat of voeg dat toe. (Via IDeal of een bank overschrijving)

Stap 2: Ga naar kopen/verkopen

Stap 3: Kies het gewenste edelmetaal en de kluislocatie.

Stap 4: Voer een order in. (In euro’s of het gewenste gewicht.)

Stap 5: Controleer je order en bevestig hem.

Stap 6: Het edelmetaal is zichtbaar in je portefeuille in waarde. De status: is op transport, omdat het fysieke edelmetaal voor je besteld is en naar de kluislocatie toe gebracht moet worden. Het duurt enkele dagen tot weken voordat je de baar nummers toegewezen krijgt en het edelmetaal fysiek in de kluis ligt.

Stap 7: Het edelmetaal is geleverd en vanaf nu krijg je elke dag een edelmetaal toewijzing. Het juridische bewijs dat jij de eigenaar bent.

*Let op deze nummers kunnen af en toe veranderen en het is normaal dat je een baar (goud, zilver of platina) deelt als het om kleinere hoeveelheden gaat. Juridisch mag dit, omdat je edelmetaal oneindig op kan delen (omsmelten in kleinere hoeveelheden in het geval van uitlevering). Het is ook mogelijk om baar nummers te reserveren of edelmetaal in overleg uit te laten leveren.

Lees hier uitgebreid hoe goud kopen werkt bij GoldRepublic

Tip: Koop je edelmetaal als de markt open is. De spread (het verschil tussen de spotprijs en de prijs van aanbieders als Goldrepublic) is aanzienlijk lager, omdat het risico op koerswijzigingen lager is. Het komt regelmatig voor dat er veel orders na het weekend verwerkt worden wereldwijd, waardoor de koers bij opening direct een sprong maakt.

GoldRepublic spaarplan

Bij GoldRepublic is het ook mogelijk om een spaarplan te openen. Dat kan al vanaf €50,- per maand. Het voordeel van een spaarplan is de aankoop spreiding, beter bekend als dollar cost average (DCA). Ook heeft het spaarplan lagere transactie kosten van 0,5% i.p.v. 1%.

Edelmetaal sparen bij GoldRepublic

Kosten transacties edelmetaal bij GoldRepublic 

Als je ergens in gaat investeren is het altijd verstandig om de kosten in de gaten te houden, omdat de kosten ten kosten gaan van het potentiele rendement. Bij fysiek goud heb je vaak met flink wat kosten te maken, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld aandelen of crypto. Dankzij het slimme businessmodel kan GoldRepublic de kosten laag houden voor hun klanten.

Tarieven Edelmetaal kopen

Uitleg kosten:

*De transactie kosten van het spaarplan zijn lager, omdat GoldRepublic de edelmetalen van de accounthouders met een spaarplan groot inkoopt op de 1e werkdag van de maand.
*In Nederland is beleggingszilver/platina niet vrijgesteld van BTW. Goud is dat gelukkig wel.
*GoldRepublic kan via een legale constructie zilver en platina in Zürich (Zwitserland) of Frankfurt (Duitsland) laten opslaan, zo hoef je er geen BTW over te betalen. Lees hier hoe dat werkt
*Je betaald per jaar opslag kosten, omdat het in een zwaarbeveiligde kluis ligt opgeslagen.
Lees hier meer over de kosten 

Wat zijn de voordelen van het investeren bij GoldRepublic?

-24/7 edelmetaal kunnen kopen vanaf de website of app
-Fysiek edelmetaal kopen zonder gedoe
-Lage kosten voor fysiek edelmetaal (Sommige handelaren rekenen wel 20% boven de spotprijs
-Betrouwbaar bedrijf (Onder toezicht van het AFM) met een zeer goede klantenservice
-Terugkoop garantie

Mijn persoonlijke ervaring met GoldRepublic

Ik wil objectief blijven, maar ik ben oprecht een zeer tevreden klant bij GoldRepublic. Het is op alle vlakken een fijne organisatie om zaken mee te doen. Bij vragen staan de medewerkers van GoldRepublic je zeer goed en snel te woord. Ik heb voor mijn YouTube kanaal de edelmetaal specialist (Bart Brands) van GoldRepublic mogen interviewen. Al mijn vragen werden met zeer veel passie en eerlijk beantwoord. Door al mijn positieve ervaringen raad ik GoldRepublic aan iedereen aan die geïnteresseerd is in edelmetaal.

Hoe kan ik starten bij GoldRepublic?

Stap 1: Maak een gratis account aan op de website van GoldRepublic. Klik hier om een gratis account aan te maken
Stap 2: Valideer (KYC) je account.
Stap 3: Stel twee stap verificatie in. (Verkleint de kans aanzienlijk dat iemand je inlog gegevens steelt en in je account kan. Ik raad je aan om dat bij al je accounts in te stellen.)
Stap 4: Je bent klaar om je (eerste) investering in edelmetaal te doen.

Tip: Download nadat je een account hebt eventueel de GoldRepublic app in de app of playstore. Zo kan je altijd en overal je investeringen in edelmetaal inzien en managen.