Inhoudsopgave

Waarom beginnen met investeren in crypto in een bearmarkt?

Het klinkt misschien stom om te beginnen met investeren in crypto in een bearmarkt. Je hoort er bijna niemand over, geen gouden bergen binnen een paar maanden, maar toch is dit juist de beste tijd om te beginnen met beleggen in Bitcoin en andere crypto’s.

Wat is een (crypto) bearmarkt?

De term bearmarkt komt van de manier hoe een bear aanvalt. Een bear valt van boven aan. Het tegenovergestelde van een bearmarkt is een bullmarkt, omdat een bull je van onder af op de horens neemt. Deze fancy namen mag je weer vergeten. Het gaat namelijk om de beweging van de markt over een langere periode. Tijdens een bearmarkt zit de markt maanden/jaren in een negatieve neergaande beweging. Deze periode bestaat uit verschillende fases die van echt crashen tot meer zijwaarts bewegen lopen.

Waarom juist in een bearmarkt beleggen in crypto?

In deze periode kan je rustig op zoek gaan naar mooie investeringskansen zonder dat de prijs al hard wegloopt. Tijdens een bull markt zien we dat sommige crypto projecten wel honderdere procenten in een week kunnen stijgen. De kans op een FOMO (fear of missing out) beslissing is dan erg groot. In een bearmarkt heb je dat niet. Ook is deze periode zeer geschikt om de DCA methode toe te passen. De laatste reden je rendement zal bij durven investeren in crypto tijdens een bearmarkt veel hoger liggen dan als je wacht tot de volgende bull markt.

Wat is DCA?

DCA is een strategie waar je (bijvoorbeeld) maandelijks tegen een vast bedrag investeert en daarbij niet naar de koers kijkt. In een bull markt is deze methode minder geschikt, omdat je gemiddelde aankoop prijs steeds hoger zal worden. Tijdens een bearmarkt zal je gemiddelde aankoop prijs juist steeds lager worden.

Waar kan je veilig in crypto investeren?

Onze favoriete partij is Coinmerce. Dit is een Nederlandse crypto broker die aan alle eisen voldoet.
Open vandaag met deze link een account bij Coinmerce en ontvang €10,- gratis aan Bitcoin bij een investeringen van €100!  

Nu al benieuwd waar je winst moet nemen?
Wanneer winst nemen van je Bitcoin (crypto) positie?