Inhoudsopgave

Mijn ervaring met Bitvavo (review + uitleg)

Een goede crypto broker vinden kan best lastig zijn als je net begint en je moet ook goed oppassen dat je niet opgelicht wordt. In deze blog lees je een uitleg van Bitvavo (een Nederlandse crypto broker/exchange) en je leest mijn persoonlijke ervaring (review).

Wie/wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto broker (exchange) gevestigd in Amsterdam. Ze zijn in 2018 van start gegaan als partij tussen traditionele valuta’s (bijvoorbeeld de Euro) en digitale valuta’s (bijvoorbeeld Bitcoin). Inmiddels is Bitvavo in veel Europese landen actief en zijn er meer dan 150 crypto’s te verhandelen. Bitvavo heeft een vergunning van de Nederlandse bank, hierdoor weet je zeker dat het een betrouwbare partij is.

Hoe werkt investeren in crypto bij Bitvavo?

Investeren in Bitcoin en andere coins is bij Bitvavo erg eenvoudig. Het kan op twee verschillende niveaus.

Het eenvoudige handelsplatform

Als je net begint met beleggen in Cryptocurrency heb je al genoeg dingen die nieuw voor je zijn. Je hebt dan vooral behoefte aan eenvoud. Bitvavo speelt hierop in door het eenvoudige handelsplatform (het standaard scherm). Het aan en verkopen van crypto is hier in een paar klikken gebeurt. Ideaal voor beginners in de crypto markt.

Eenvoudige handelsplatform Bitvavo

Het geavanceerde handelsplatform

Ben je iets veder of raak je in de toekomst meer bekend met crypto, dan heb je vaak ook behoefte aan andere ordertypes. Op het geavanceerde platform heb je veel meer mogelijkheden, zo kan je hier bijvoorbeeld gebruik maken van limitorders en het ziet er professioneler uit (bijvoorbeeld een geïntrigeerde Chart van TradingView).

Geavanceerde handelsplatform Bitvavo

De Bitvavo App

In de huidige tijd mag een goede app natuurlijk niet ontbreken. De app van Bitvavo is erg overzichtelijk en is afgeleid van het eenvoudige handelsplatform.

Bitvavo App

Kosten handelen in crypto bij Bitvavo  

Bij Bitvavo kan je handelen tegen lagen kosten. Ook zijn ze hier volledig transparant in.

Kosten Bitvavo

Uitleg kosten:

Taker fee: Deze fee betaal je bij de normale orders (de marktorders). Je neemt uit de markt en hierdoor betaal je een hogere fee, maar je orders worden wel sowieso direct uitgevoerd.
Maker fee: Deze fee betaal je bij de limitorders (vooraf ingestelde orders tegen een bepaalde prijs.) Deze is lager omdat je de markt maakt. Je order staat gepland en word niet direct uitgevoerd tegen de marktprijs(je zorgt voor liquiditeit). Deze orders worden daarom beloond met een lagere transactie fee.
Spread: In volatiele periodes hebben de marktorders te maken met een spread. Een spread dicht het risico van de exchange af als de koersen snel veranderen.

Mijn persoonlijke ervaring

Bitvavo is mijn meest gebruikte crypto broker en ik ben er zeer tevreden over. De service is goed en de kosten zijn normaal en merk je bijna niet in je rendement. Het enige nadeel van deze broker is het verzenden van coins naar een extern adres. Je moet een schermopname maken om hem op je whitelist te krijgen. Is wat gedoe, maar aan de andere kant ook wel weer een extra laag beveiliging.

Hoe kan je beginnen bij Bitvavo?

Starten bij Bitvavo is erg simpel en zo geregeld.

Stap 1: Maak een gratis account aan. Klik hier om een account aan te maken. (Bij het gebruik van mijn link krijg je tot €1000 korting op de trasactie kosten)

Stap 2: Doorloop de stappen om je aan te melden.

Stap 3: Stel gelijk even twee stap verificatie in. (Dit vind je in de instellingen en zorgt voor extra beveiliging van je account)

Stap 4: Download de app en leer het platform kennen

Stap 5: Stort euro’s op je account en begin met investeren in crypto.