Inhoudsopgave

De werking van Bitcoin

Hoe werkt Bitcoin (BTC)? Bitcoin is een digitale valuta die gebaseerd is op blockchain technologie. Dit betekent dat alle transacties die met bitcoin plaatsvinden, worden opgeslagen in een openbaar grootboek, dat door iedereen kan worden geraadpleegd. Hierdoor is de valuta transparant en kan deze door iedereen worden geverifieerd.

Hoe komen nieuwe Bitcoins tot stand

De werking van bitcoin begint bij het delven van nieuwe bitcoins. Dit gebeurt door middel van een proces genaamd ‘mining’. “Mijnwerkers” gebruiken hun computerkracht om complexe wiskundige problemen op te lossen, waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd. Voor elke opgeloste formule ontvangt de “mijnwerker” een bepaald aantal bitcoins als beloning. Dit proces is ontworpen om ervoor te zorgen dat er niet te veel bitcoins tegelijkertijd worden gecreëerd.

Hoe gebruik je Bitcoin

Eenmaal “gedolven”, kunnen bitcoins worden gebruikt om goederen en diensten mee te kopen of om te verhandelen. Dit gebeurt door middel van een bitcoin-wallet, een digitale portemonnee waarin de bitcoins kunnen worden opgeslagen. Deze wallet heeft een uniek adres, waarmee de bitcoins kunnen worden verzonden naar andere wallets. Dit gebeurt via een peer-to-peer netwerk, zonder tussenkomst van een bank of andere centrale instantie.

Voor en nadelen van decentraal netwerk

Het grote voordeel van bitcoin is dat het een volledig decentraal systeem is. Dit betekent dat er geen enkele instantie is die controle heeft over de transacties die met bitcoin plaatsvinden. Hierdoor is het onmogelijk om transacties te blokkeren.

Echter, het ontbreken van een centrale instantie betekent ook dat er geen enkele garantie is voor de veiligheid van de bitcoins. Er zijn al diverse gevallen bekend waarbij bitcoin-wallets zijn gehackt, waardoor de bitcoins zijn gestolen. Hierdoor is het van groot belang om de eigen Bitcoin-wallet goed te beveiligen. Het beste gebruik je hier een hardware wallet voor.

Toekomst voor Bitcoin

Bitcoin is nog steeds een relatief nieuwe valuta en de waarde kan snel fluctueren. Dit kan zorgen voor veel onzekerheid voor mensen die willen investeren in bitcoin. Echter, met de stijgende populariteit van bitcoin, is het wel duidelijk dat de valuta een grote toekomst heeft. Door de vele voordelen die bitcoin biedt, zoals anonimiteit en een decentrale structuur, wordt de valuta steeds meer geaccepteerd.

Investeren in Bitcoin/Crypto

Wil je investeren in Bitcoin dan heb je een crypto broker nodig om deze aan te kopen. Tegenwoordig is het lastig om een veilige broker te vinden. Ik raad je daarom aan om Coinmerce te gebruiken. Dit is een Nederlandse broker met een betrouwbare trackrecord. Gebruik deze link met het aanmelden en ontvang €10 aan Bitcoin