Kennis van de financiële wereld is voor iedereen erg belangrijk. Op deze pagina kan je een lijst vinden van relevante boeken om je kennis uit te breiden. De boeken die ik geselecteerd heb gaan over verschillende onderwerpen die je ook terug kan vinden in mijn video’s. Ook heb ik er bewust voor gekozen om enkel boeken te selecteren die voor zo veel mogelijk mensen begrijpbaar zijn. (De lijst in momenteel nog vrij kort, maar zal in de toekomst uitgebreid worden)

*Dankzij mijn partnership met bol.com support je Investeringspraat kosteloos als je de affiliatie linkjes gebruikt. Een win win situatie:)

Van Goud tot Bitcoin

Van Goud tot Bitcoin is een vrij nieuw boek geschreven door Eric Mecking, Sander Boom en Frank Knopers. Deze mannen zijn ook de auteurs achter Geotrendlines (een kwalitatieve nieuws website gericht op geopolitiek, macro economie, edelmetaal en crypto) . In het boek nemen zij de lezer mee door de geschiedenis van monetaire systemen, de vrij onbekende eurodollar markt, hoe goud en bitcoin werken en nog veel meer interessante onderwerpen. In iets minder dan 300 bladzijdes geef je jouw kennis over deze lastige onderwerpen een enorme boost.

Ons geld is stuk 

“Ons geld is stuk. Voor een groeiende groep Nederlanders wordt het steeds lastiger om vermogen op te bouwen. Ze beginnen hun loopbaan met een flinke studieschuld. Huizen zijn onbetaalbaar. Op spaargeld krijg je geen rente meer. Ze worden ‘slapend arm’. Bitcoin is een radicaal nieuw geldsysteem dat bij uitstek geschikt is voor een toekomst waarin we steeds meer digitaal doen. Het is programmeerbaar geld, een open protocol waar iedereen toepassingen op kan bouwen, vergelijkbaar met de internetprotocollen waar we dagelijks gebruik van maken.” Dit boek is de perfecte keuze om te lezen als je wilt weten hoe ons geld systeem werkt. Ook leer je  veel over Bitcoin door dit boek te lezen.

Keerpunt 1971

Dit boek is geschreven door mijn favoriete econoom Edin Mujagić.

Op zondag 15 augustus 1971 kondigt president Richard Nixon de belangrijkste economische gebeurtenis aan sinds de uitvinding van het geld, waardoor de economie en onze maatschappij voorgoed veranderen. Op basis van vele gesprekken door de jaren heen met onder andere de geestelijk vader van dat besluit in 1971, Paul Volcker (voormalig Fed-voorzitter en adviseur van president Obama) en lessen uit de historie, beschrijft de auteur de ontwikkelingen en voorspelt hij daarnaast een nieuwe periode van economische bloei. In mijn ogen is dit een van de bijzonderste boeken over keerpunt 1971, zeker gezien de achtergond van Edin en de bijzondere gesprekken die hij met Paul Volcker heeft mogen voeren.

Leer beleggen als Warren Buffett

Dit boek heeft weinig uitleg nodig en is de moeite om eens te lezen. Warren Buffett geldt zonder enige twijfel als ’s werelds beste belegger aller tijden. Begonnen op elfjarige leeftijd met $ 100,– wist hij een persoonlijk vermogen op te bouwen van vele tientallen miljarden dollars. In heldere taal worden uit de verschillende beleggingsstrategieën de beste elementen voor het voetlicht gebracht. dat maakt dit toegankelijke boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft. Ik wil er wel een kleine side note bij maken. De wereld verandert snel, waardoor strategieën van iemand met deze ervaring soms wat verouderd kan zijn.

Blondjes Beleggen Beter

Het boek van Janneke Willemse is vooral een stimulans voor vrouwen om te gaan beleggen. Uit de cijfers blijkt dat beleggen echt een mannen wereld is, terwijl geslacht hier al helemaal niks uit maakt. In dit boek laat Janneke zien hoe je door ‘blond’ beleggen je geld kunt laten groeien. Simpel, snel en op de manier die bij jou past. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt.

Principles for Dealing with the Changing World Order