Serie Investeringslessen:

Wil je beter leren beleggen? In deze serie nemen Willem van Financialstockdata en ik (Mike) je mee in diverse investeringslessen. Veel van de lessen uit onze serie zijn investeringslessen die afkomstig zijn van de grote (bekende) succesvolle beleggers, zoals Warren Buffett. Natuurlijk geven wij hier onze eigen draai aan. Wat kan je verwachten van deze serie? Deze serie is bedoeld voor de beginnende/ half gevorderde aandelen belegger (Wat ik hiermee bedoel de serie is goed te volgen voor zowel beginnende investeerders als meer gevorderde, maar een beetje kennis van de basis van beleggen in aandelen is handig om deze serie te begrijpen.)

Planning: Elke donderdag om 19:00 komt er een nieuwe aflevering online op mijn YouTube kanaal. Met enige vertraging zal ik deze nieuwe video ook elke week publiceren op deze pagina.

Aflevering 1: Waarom koers naar beneden goed kan zijn voor de lange termijn

Koersen van aandelen (ook van andere assets) stijgen en dalen. Wanneer de koers van een belegging stijgt zijn veel mensen blij en als de koers daalt zijn veel mensen vaak niet blij, terwijl lagere koersen heel interessant kunnen zijn voor een lange termijn belegger. Hoe dat zit leer je in deze aflevering van investeringslessen.

Aflevering 2: Waarom weinig naar de koersen kijken je investeren kan verbeteren

Veel beleggers zijn geneigd meerdere keren per dag naar de koers te kijken, maar is dat wel zo slim? Als korte termijnhandelaar is het logisch dat je veel naar de koersen kijkt, maar als lange termijn belegger is het nog maar de vraag of dat dan ook verstandig is.